خمير سازي شيميايي و انواع آن
 
وبلاگ شخصی محسن سید
این وبلاگ برای معرفی رشته صنایع چوب و کاغذ میباشد و امیدوارم با نظرات خود اینجانب را در بهبود ارایه مطالب همراهی نمایید .

 

خمير سازي شيميايي :
هدف در اين روش ، تجزيه و حل ليگنين و خارج ساختن آن است كه آنچه باقي مي ماند سلولز و همي سلولز بصورت الياف سالم و نسبتا تغيير نيافته است . در اين روش قسمت عمده ليگنين خارج ميگردد ، ولي در عمل مقداري سلولز و همي سلولز نيز تجزيه ميگردد . در نتيجه بازده اين روش در مقايسه با فرايند مكانيكي كمتر است و در حدود 40 تا 50 % نسبت به مقدار چوب اوليه است . در اين روش خرده چوبها  (چيپس ) در دماي بالا و فشار بالا با مواد شيميايي مناسب در محلول آبي پخته ميشوند .2 فرايند مهم از اين نوع عبارتند از فرايند كرافت (قليايي ) و فرايند سولفيت (اسيدي ) .فرايند كرافت بدليل داشتن مزايايي در بازيابي موا دشيميايي و استحكام مطلوب خمير ، موقعيت برتر را بدست آورده است .
 
فرايند كرافت :
در فرايند كرافت ، خرده چوبها (چيپس )در محلولي از هيدروكسيد سديمNaOH، و سولفيد سديم Na2Sپخته ميشوند .قليا سبب تخريب ملكول ليگنين و تبديل آن به ملكولهاي كوچكتر ميشود كه بصورت نمك سديم در مايع پخت حل ميشوند .از خمير كرافت كاغذ محكمي توليد ميشود (كرافت در زبان آلماني يعني محكم kraft ) اما خمير رنگبري نشده بسيار تيره رنگ (قهوه اي) است. گازهاي حاصل از عمليات پخت كرافت ؛ عمدتا سولفيدهاي آلي و بسيار بدبو هستند كه اين خود يك مسئله زيست محيطي مهم را پيش مي آورد . استفاده از سولفات سديم در بازيابي و بازسازي مايع پخت كرافت باعث شده كه اين فرايند را فرايند سولفات نيز نام ببرند . خمير رنگبري نشده بر اثر پخت كوتاهتر با بازده بيشتر توليد ميشود (ليگنين آن بيشتر است ) و براي توليد كاغذ بسته بندي و مقوا مناسب است . خمير رنگبري شده ، ليگنين كمتري دارد و براي توليد كاغذ تحرير مناسب است.
 
فرايند سولفيت :
در اين روش براي تخريب و انحلال پذير كردن ليگنين ، از مخلوطي از اسيد سولفورو H2SO3 و يون بي سولفيت HSO3-  استفاده ميشود.در اينجا مكانيسم تاثير شيميايي چنان است كه ليگنين با ساختار ملكولي نسبتا تغيير نيافته ، بصورت نمكهاي اسيد ليگنو سولفونيك خارج ميشود . يون مثبت همراه با يون بي سولفيت ميتواند يون كلسيم ، منيزيم ، سديم و يا آمونيوم باشد . فرايند سولفيت را ميتوان در گستره وسيعي از PHانجام داد. در مقايسه با خمير كرافت ، خمير سولفيت رنگ روشنتري دارد و به آساني سفيد ميشود ، اما استحكام كاغذحاصله كمتر از كاغذ كرافت است .فرايند سولفيت در مورد چوب سوزني برگا ن از قبيل نوئل ، نراد ، وتسوگاو پهن برگاني از قبيل صنوبر و اوكاليپتوس بخوبي عمل ميكند ، اما سوزني برگان پررزين و پهن برگان تانن دار (بلوط )براي اين فرايند مناسب نيست . اين فرايند نسبت به همراه بودن پوست با خرده چوبها حساس است و اين حساسيت همراه با استحكام كمتر كاغذ حاصل و دشواري بيشتر در بازيابي مواد شيميايي از دلايل اصلي سير نزولي تدريجي كاربرد فرايند سولفيت  است.
 
 
 
 
 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







           
سه شنبه 29 فروردين 1391برچسب:, :: 19:0
MOHSEN SEYYED

درباره وبلاگ


MOHSEN SEYYED
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان وبلاگ شخصی محسن سید و آدرس ms56.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.








نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 8
بازدید هفته : 9
بازدید ماه : 238
بازدید کل : 16515
تعداد مطالب : 61
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1